Κοκκινιστό κουνουπίδι με κιμά .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Κοκκινιστό κουνουπίδι με κιμά

Αν σας περίσσεψε κουνουπίδι βρασμένο από την προηγουμένη αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα-συνταγή για να το χρησιμοποιήσετε.

Γράφει: Matia Gr
Κοκκινιστό κουνουπίδι με κιμά
Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
2 ντομάτες ή ένα ντοματάκι κονσέρβα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά πελτέ
1/2 κούπα γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε το κουνουπίδι να βράσει για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ένα τέταρτο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια και μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο ακόμη. Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και μπουκετάκια – μπουκετάκια το κουνουπίδι. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.