Κολοκυθάκια με τυρί στο φούρνο .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κολοκυθάκια με τυρί στο φούρνο

Υλικά: 2 κιλά κολοκυθάκια 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες Σκληρό τυρί Όλυμπος Ελαιόλαδο 1 πρέζα ζάχαρη Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε ελάχιστα με ελαιόλαδο. Στη […]

Γράφει: Matia Gr
Κολοκυθάκια με τυρί στο φούρνο
Υλικά:

2 κιλά κολοκυθάκια
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Σκληρό τυρί Όλυμπος
Ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε ελάχιστα με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, σε ένα φαρδύ σκεύος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για ένα τέταρτο και κατόπιν βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα πυρέξ και μέσα του ρίχνουμε λίγη σάλτσα. Απλώνουμε μια στρώση κολοκύθια, πασπαλίζουμε καλά με μπόλικο σκληροτύρι και συνεχίζουμε να βάζουμε εναλλάξ τα υλικά μας μέχρι να τελειώσουν με σάλτσα πασπαλισμένη με τυρί. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια με τυρί στον φούρνο για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.