Κοτόπιτες (ατομικές – 4 κομμάτια) .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κοτόπιτες (ατομικές – 4 κομμάτια)

Υλικά: 1/2 κιλό ζυμάρι 400 γραμμάρια κοτόπουλο, ψαχνό, βρασμένο 200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα 1 αυγό 2 κουταλιές σιμιγδάλι Αλάτι, πιπέρι 2 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση: Για να δείτε πως φτιάχνουμε τοζυμάρι κάντε κλικεδώ. Μπορείτε […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπιτες (ατομικές – 4 κομμάτια)
Υλικά:

1/2 κιλό ζυμάρι
400 γραμμάρια κοτόπουλο, ψαχνό, βρασμένο
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
1 αυγό
2 κουταλιές σιμιγδάλι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για να δείτε πως φτιάχνουμε τοζυμάρι κάντε κλικεδώ. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε έτοιμο ζυμάρι από τον φούρνο της γειτονιάς σας, αρκεί να πάτε πρωί πρωί.

Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε και θρυμματίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε μαζί με το σιμιγδάλι και το ελαιόλαδο. Κατόπιν το χωρίζουμε στα 4 και κάθε ένα από τα κομμάτια το ανοίγουμε σε φύλλο. Σε κάθε ένα από τα φύλλα αδειάζουμε το 1/4 της γέμισης. Χτυπάμε σε ένα μπωλάκι το αυγό και με αυτό αλείφουμε γύρω γύρω τα ανοιγμένα φύλλα της ζύμης στις άκρες τους. Κλείνουμε τα φύλλα σε μισοφέγγαρα και τα αλείφουμε από την πάνω μεριά με το υπόλοιπο αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.