Κοτόπουλο με κολοκυθάκια αυγολέμονο, της Κατερίνας .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο με κολοκυθάκια αυγολέμονο, της Κατερίνας

Δοκιμάστε κοτόπουλο με κολοκυθάκια αυγολέμονο, φτιάχνοντας τα με την συνταγή που μας έστειλε η Κατερίνα Δώρη – Γαγανέλη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ. Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα φρέσκα κολοκυθάκια είναι απίστευτος και θα τον απολαύσετε όλοι, μικροί και μεγάλοι

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο με κολοκυθάκια αυγολέμονο, της Κατερίνας
Υλικά:

1 μέτριο κοτόπουλο (στα οκτώ (8))
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά (μωρά)
3 καρότα
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φλυτζάνι του καφέ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα και το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι και 3 ποτήρια ζεστό νερό στα οποία (αν επιθυμούμε) διαλύουμε το ζωμό λαχανικών, και το αφήνουμε να βράσει για ένα 10λεπτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα, αν είναι μικρά στο μέγεθος του δείκτη σας, και σε κομμάτια αν είναι μεγαλύτερα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για άλλα 20 λεπτά. Για να ανακατέψετε απλώς ανακινήστε την κατσαρόλα αλλιώς θα διαλυθούν τα κολοκυθάκια. Μόλις γίνει το φαγητό μας απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε προσεκτικά το ζωμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στο αυγόκομα. Χτυπάμε καλά 2 αυγά με λίγο λεμόνι στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές κορν φλάουερ (νισεστέ) για να μην κόψει. Ρίχνουμε το χλιαρό ζωμό κάνοντας μία υπέροχη παχύρρευστη σάλτσα με την οποία περιχύνουμε το φαγητό μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα λατρέψετε τα κολοκυθάκια και τη γλύκα τους.

Την Καλαματιανή αυτή συνταγή μας έστειλε η Κατερίνα Δώρη – Γαγανέλη, και την ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.