Κοτόπουλο σφολιάτα γεμιστό .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κοτόπουλο σφολιάτα γεμιστό

Υλικά: 1 πακέτο σφολιάτα 2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου 1 αυγό 4 φέτες μπέικον 4 φέτες τυρί του τοστ 4 μανιτάρια φρέσκα Αλάτι, πιπέρι Σουσάμι (προαιρετικά) Λίγο βιτάμ Εκτέλεση: Κόβουμε στα δύο το κάθε στήθος […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο σφολιάτα γεμιστό
Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
1 αυγό
4 φέτες μπέικον
4 φέτες τυρί του τοστ
4 μανιτάρια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι
Σουσάμι (προαιρετικά)
Λίγο βιτάμ

Εκτέλεση:

Κόβουμε στα δύο το κάθε στήθος κοτόπουλου έτσι ώστε να γίνουν 4 μερίδες. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ απ’ όλες τις πλευρές και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα περνάμε απ’ το τηγάνι μαζί με το μπέικον για 3-4 λεπτά. Όταν κρυώσει το κοτόπουλο του κάνουμε μια σχισμή ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν τσέπη και γεμίζουμε το καθένα με μια φέτα μπέικον, μια φέτα τυρί του τοστ και το 1/4 από τα μανιτάρια. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητική κόλλα και απλώνουμε τη ζύμη σφολιάτας, την κόβουμε στα 4, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και κλείνουμε κάθε ένα κομμάτι του γεμιστού κοτόπουλου στη σφολιάτα. Υγραίνουμε με λίγο νερό για να κολλήσει πιο εύκολα. Στρώνουμε στην αντικολλητική τα κομμάτια κοτόπουλου και με τα κομμάτια που έχουν περισσέψει απ’ την σφολιάτα μπορούμε να φτιάξουμε σχέδια, φιογκάκια, καρδούλες. Τρυπάμε το πάνω μέρος με ένα πιρούνι, και το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γεμιστό κοτόπουλο σφολιάτα μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.