Κοτόπουλο το ερυθρόδερμο .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο το ερυθρόδερμο

Όχι, δεν πρόκειται για ινδιάνικη συνταγή. Απλά το κοτόπουλο που θα απολαύσετε ακολουθώντας την, εκτός από εξαιρετική νοστιμιά, έχει μια υπέροχη ερυθρή πετσούλα.

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο το ερυθρόδερμο
Υλικά:

1 μεγάλο κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές πάπρικα
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από μισό λεμόνι
4 κουταλιές μέλι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει τελείως. Σε ένα μπωλ λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Με ένα χαρτί κουζίνας ταμπονάρουμε το κοτόπουλο ώστε να στεγνώσει τελείως. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου με το μείγμα του βούτυρου και το βάζουμε να ψηθεί σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, στους 180 βαθμούς.
Όσο περιμένουμε το κοτόπουλο σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το χυμό του λεμονιού και μέσα του ανακατεύοντας συνεχώς διαλύουμε το μέλι. Μόλις το κοτόπουλό μας κλείσει μια ώρα ψησίματος το αλείφουμε με ένα πινέλο με το μείγμα του μελιού. Συνεχίζουμε να το κάνουμε συχνά πυκνά μέχρι το κοτόπουλό μας να ψηθεί καλά και να ροδοκοκκινίσει.

  Γρανίτα ροδάκινο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.