Κουκιά φρέσκα .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Κουκιά φρέσκα

Υλικά: 1 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα 2 κρεμμύδια 2 κονσέρβες κονκασέ ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 ματσάκι μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα κουκιά, τα καθαρίζουμε (όπως τα φρέσκα φασολάκια, […]

Γράφει: Matia Gr
Κουκιά φρέσκα
Υλικά:

1 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα
2 κρεμμύδια
2 κονσέρβες κονκασέ ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κουκιά, τα καθαρίζουμε (όπως τα φρέσκα φασολάκια, δηλαδή αφαιρούμε τις ίνες από δεξιά και αριστερά) και τα κόβουμε, ανάλογα με το μήκος τους, σε 2-3 κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σ’ αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κουκιά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ψιλοκομμένο τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2 κούπα νερό. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.