Λαζάνια φούρνου, της Αγγελικής .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Λαζάνια φούρνου, της Αγγελικής

Η Αγγελική Α. μας έδωσε μια θαυμάσια συνταγή για λαζάνια φούρνου με τα όλα της (βλ. ζαμπόν, μπέικον, ρεγκάτο, κλπ.). Μην κάθεστε… αγοράστε τα υλικά, φτιάξτε την και πιείτε και ένα ποτηράκι στην υγειά της Αγγελικής που μας την έδωσε

Γράφει: Matia Gr
Λαζάνια φούρνου, της Αγγελικής
Υλικά:

1 πακέτο λαζανάκια
200 γρ. ζαμπόν
200 γρ. μπέικον
300 γρ. τυρί ρεγκάτο
1 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος light (300 ml)
Λίγο κέτσαπ

Εκτέλεση:

Βράζουμε, στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε τα λαζάνια. Στρώνουμε λίγο περισσότερα από τα μισά σε πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε το μισό ρεγκάτο τριμμένο. Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον κομμένα σε τετράγωνα. Από πάνω κάνουμε μια ελαφρά επάλειψη με το κέτσαπ και στρώνουμε άλλη μια στρώση με: λαζανάκια, ρεγκάτο, ζαμπόν, μπέικον. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό μας με τη κρέμα γάλακτος και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Αγγελική Α., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.