Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί

Μια εξαιρετική συνταγή -όπως όλες στην πολίτικη κουζίνα άλλωστε- για λαχανοντολμάδες κοκκινιστούς παρακαλώ! Δοκιμάστε την και θα γλύφετε ομαδικώς τα δάκτυλά σας… όχι ο ένας του άλλου καλέ! Ο καθένας τα δικά του!

Γράφει: Matia Gr
Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί
Υλικά:

1 μικρό λάχανο
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι δυόσμο
Λίγο μπούκοβο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια πιπέρι
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Χαράζουμε βαθιά την βάση του λάχανου περιμετρικά και αφαιρούμε τα πρώτα φύλλα. Βουτάμε το λάχανο να ζεματιστεί και αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα του που έχουν μαλακώσει ελαφρά. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να πάρουμε όλα τα φύλλα. Βουτάμε τα φύλλα σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τα μυρωδικά μας, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Αφαιρούμε τα χοντρά μέρη του λάχανου και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Τυλίγουμε σε κάθε λαχανόφυλλο λίγο από το μείγμα του κιμά και αραδιάζουμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα μας κοντά τον ένα στον άλλο. Τους καπακώνουμε με ένα πιάτο, και προσθέτουμε βραστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν βράση οι λαχανοντολμάδες χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για μία περίπου ώρα. Οι κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες μας είναι έτοιμοι να τους γευτούμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.