
Μύδια
Αλεύρι
Μπύρα
Ελαιόλαδο
Παίρνουμε φρέσκα η και κατεψυγμένα μεγάλα μύδια, χωρίς το κέλυφος. Τα περνούμε σε καλαμάκια 6-8 μύδια. Κάνουμε μια πηχτή κουρκούτι με αλεύρι, νερό και λίγη μπύρα. Βουτάμε τα καλαμάκια με τα μύδια απ’ όλες τις πλευρές, και τα τηγανίζουμε σε ελαφρώς καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αυτό στην Κωνσταντινούπολη το συνοδεύουν με σκορδαλιά.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Χρήστος Ψαρρός, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!