Ντομάτες γεμιστές με ρύζι .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι

Υλικά: Ντομάτες, Πιπεριές Ρύζι Καρολίνα 2-3 Πατάτες Λάδι Μαϊντανός 4 Κρεμμύδια Αλάτι Πιπέρι Λίγη τριμμένη φρυγανιά Εκτέλεση: Ανάλογα με το ταψί ή το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι και η ποσότητα των λαχανικών και […]

Γράφει: Matia Gr
Ντομάτες γεμιστές με ρύζι
Υλικά:

Ντομάτες, Πιπεριές
Ρύζι Καρολίνα
2-3 Πατάτες
Λάδι
Μαϊντανός
4 Κρεμμύδια
Αλάτι Πιπέρι
Λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Ανάλογα με το ταψί ή το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι και η ποσότητα των λαχανικών και του ρυζιού. Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το "καπάκι" στις ντομάτες και στις πιπεριές. Το εσωτερικό της ντομάτας το αδειάζουμε με κουταλάκι του γλυκού προσεκτικά για να μην ανοίξει στα πλάγια η ντομάτα και το βάζουμε σε σουρωτήρι που από κάτω του έχει ένα βαθύ λεκανάκι. Καθαρίζουμε καλά και πετάμε τα σποράκια από τις πιπεριές. Στο μούλτι κόβουμε το εσωτερικό της ντομάτας και το βάζουμε στο σουρωτήρι έτσι ώστε να μείνουν στο σουρωτήρι τα σποράκια της ντομάτας και στη λεκάνη το ζουμί της. Βγάζουμε το σουρωτήρι και μέσα στη λεκάνη βάζουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και τα κρεμμύδια. Υπολογίζουμε το ρύζι που θα χρειαστούμε. Για κάθε ντομάτα ή πιπεριά θα χρειαστούμε ένα μέχρι ενάμιση κουτάλι της σούπας ρύζι (ανάλογα με το μέγεθος της ντομάτας). Μέσα στη λεκανίτσα βάζουμε και το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και λάδι (τουλάχιστον 6 κουταλιές της σούπας). Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, στρώνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες. Ανοίγουμε ένα ένα τα λαχανικά και τα γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού. Πρέπει να προσέχουμε να μην είναι μόνο ρύζι αλλά και ζουμί. ΄Αν περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε σε μια γωνίτσα του ταψιού. Γίνεται νοστιμότατο. Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, αλατίζουμε ελαφρά από πάνω, ρίχνουμε λίγο λάδι και πασπαλίζουμε καλά με τη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 220°C μέχρι να γίνει το ρύζι. Αν θέλουμε αφού ψηθεί λίγο, με ένα κουταλάκι παίρνουμε λάδι από το ταψί, το ρίχνουμε πάνω στην τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε να συνεχίσει το ψήσιμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.