Ντοματόσουπα με τορτελίνια .: Σούπες .: Ματιά
 

Ντοματόσουπα με τορτελίνια

Μια πεντανόστιμη σούπα με λίγα υλικά και υπέροχη γεύση μας προτείνει αυτή η συνταγή, ιδανική για τα κρύα βράδια του χειμώνα και όχι μόνο. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Ντοματόσουπα με τορτελίνια

Ντοματόσουπα με τορτελίνια

Υλικά:

2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (2×400γρ.)
250γρ. τορτελίνια φρέσκα
2 κύβους νοστιμιάς κοτόπουλου
1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό να ζεσταθεί και προσθέτουμε τους κύβους νοστιμιάς κοτόπουλου. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε τα ντοματάκια, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Όταν έχει βράσει η σούπα μας βάζουμε το μπαστούνι κοπής (ραβδομπλέντερ) και την ομογενοποιούμε. Μόλις αρχίσει να βράζει ξανά προσθέτουμε τα φρέσκα τορτελίνια και τα βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (περίπου 4-5 λεπτά). Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε εάν χρειάζεται αλάτι-πιπέρι ή προσθέτουμε το μπούκοβο. Σερβίρουμε την ντοματόσουπα με τορτελίνια ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί ίσως και λίγο τριμμένο τυρί. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.