Ομελέτα μακαρονιών .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Ομελέτα μακαρονιών

Η συνταγή αυτή είναι μια πολύ καλή λύση για να χρησιμοποιήσετε τα βρασμένα μακαρόνια που σας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη. Δοκιμάστε την και είμαστε σίγουροι ότι θα την φτιάχνετε ακόμα και βράζοντας μακαρόνια επίτηδες γι’ αυτήν

Γράφει: Matia Gr
Ομελέτα μακαρονιών
Υλικά:

2 πιάτα μακαρόνια βρασμένα
4 αυγά
1/4 της κούπας γάλα
1 1/2 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
Λίγος φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός ή μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά που θέλουμε, το γάλα και την μία κούπα τριμμένων τυριών. Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά ώστε το μείγμα των αυγών να καλύψει από όλες τις πλευρές τα μακαρόνια μας. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο να κάψει και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ομελέτας. Όταν ψηθεί από τη μία πλευρά καλύπτουμε το τηγάνι με ένα πιάτο με μεγαλύτερη διάμετρο και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με την μισή κούπα κίτρινων τυριών. Η ομελέτα με μακαρόνια είναι έτοιμη!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.