Ομελέτα με πατάτες της γιαγιάς Ολυμπίας .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ομελέτα με πατάτες της γιαγιάς Ολυμπίας

Υλικά: 3 μεγάλες πατάτες 6 αυγά Αλάτι πιπέρι Λίγο γάλα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια σχήματος πεταλίδας. Αυτό γίνεται εύκολα ξεκινώντας από μια πλευρά της πατάτας […]

Γράφει: Matia Gr
Ομελέτα με πατάτες της γιαγιάς Ολυμπίας
Υλικά:

3 μεγάλες πατάτες
6 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Λίγο γάλα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια σχήματος πεταλίδας. Αυτό γίνεται εύκολα ξεκινώντας από μια πλευρά της πατάτας που έχει μια έντονη εξοχή. Κόβουμε αυτή την εξοχή και έτσι δημιουργείται δίπλα μία καινούργια. Συνεχίζουμε το κόψιμο με αυτόν τον τρόπο μέχρι να κοπεί ολόκληρη η πατάτα μας. Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες σε φριτέζα ή αντικολλητικό τηγάνι, προσέχοντας να μην ξεραθούν και να μην ψηθούν καλά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το γάλα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών. Αφήνουμε να ψηθεί καλά η ομελέτα από τη μία πλευρά. Όταν αυτό γίνει καπακώνουμε με ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο (που να καλύπτει εντελώς το τηγάνι μας) το τηγάνι και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα. Με τη βοήθεια του πιάτου αφήνουμε σιγά σιγά την ομελέτα μέσα στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.