Πίτα λαχανικών .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πίτα λαχανικών

Υλικά: 2 κιλά κολοκυθάκια 1 1/2 κιλό πατάτες 1/2 κιλό φέτα 2 ντομάτες 2 κρεμμύδια 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Δυόσμο Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο 4 φύλλα κρούστας Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές […]

Γράφει: Matia Gr
Πίτα λαχανικών
Υλικά:

2 κιλά κολοκυθάκια
1 1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό φέτα
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
4 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 1 1/2 ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα νερά τους. Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα φύλλα κρούστας έτσι ώστε να περισσεύουν λίγο απ’ έξω. Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες τις πατάτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα κολοκύθια με τις πατάτες και βάζουμε μία στρώση πάνω στο φύλλο. Ανακατεύουμε ψιλοκομμένα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και στρώνουμε μία στρώση πάνω από τις πατάτες και τα κολοκύθια. Από πάνω τους τρίβουμε λίγη από την φέτα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για δεύτερη και τρίτη στρώση. Κατεβάζουμε το φύλλο που περισσεύει, έτσι ώστε να καλυφθεί γύρω-γύρω η πίτα μας 2 με 3 δάχτυλα. Το κέντρο της πρέπει να μείνει ανοικτό και τη ψήνουμε για μία με μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.