Παστουρμαδόπιτα .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Παστουρμαδόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 3/4 κιλού κασέρι σε φέτες 200 γρ. παστουρμά 2 ντομάτες ώριμες 2 μέτριες πράσινες πιπεριές Λίγη τριμμένη φρυγανιά Φρέσκο βούτυρο Εκτέλεση: Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα μισά […]

Γράφει: Matia Gr
Παστουρμαδόπιτα
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
3/4 κιλού κασέρι σε φέτες
200 γρ. παστουρμά
2 ντομάτες ώριμες
2 μέτριες πράσινες πιπεριές
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ανά δύο με το φρέσκο βούτυρο. Πάνω από τα φύλλα στρώνουμε τις μισές φέτες τυριού και κατόπιν τις φέτες του παστουρμά. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σε ροδέλες κόβουμε και τις πιπεριές. Πάνω από τον παστουρμά, στρώνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και πάνω τους το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ανά δύο. Βουτυρώνουμε την παστουρμαδόπιτα από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε την πίτα μας στους 175 βαθμούς έως ότου ροδίσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.