200γρ. ψιλοκομμένο αρνάκι
1-2 μακρόστενες μελιτζάνες μεγάλες
1 καυτερή πιπεριά
1 γλυκιά πιπεριά
1 ντομάτα roma
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε την μελιτζάνα σε έξη κομμάτια πάχους δυο χοντρών δακτύλων. Πλάθουμε το ψιλοκομμένο αρνάκι σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Παίρνουμε μια σιδερένια σούβλα και περνάμε ένα κομμάτι μελιτζάνας, ένα κεφτεδάκι, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Όλα ψήνονται στα κάρβουνα, και οι πιπεριές μας και η ντοματούλα. Όταν ψηθούν τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα διακοσμώντας τα με τις ψημένες πιπεριές και ντοματούλα και ένα μικρο κομμάτι ξερό κρεμμύδι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το πιάτο μας. Σερβίρεται με πιτούλα λεπτή, γιοφκά.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
καλημέρα και συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές.
Μια απορία’ Το ψιλοκομμένο αρνάκι πως θα γίνει κεφτές απο μόνο του?
Μάλλον θέλει και άλλα (?) να ανακατευτεί για να είναι σφιχτο και να στέκεται?
Καλημέρα σας.
Εμείς θα δοκιμάζαμε να προσθέσουμε λίγο αυγό και ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε αρνίσιο κιμά, καθώς επίσης και τα ανάλογα μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη κτλ) έτσι ώστε να είναι νόστιμα και να πλάθονται. Ευχαριστούμε πολύ!