Πατλιτσάν κιοφτέ, της Παρασκευής .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Πατλιτσάν κιοφτέ, της Παρασκευής

Σε πρόσφατο ταξίδι στην πόλη των ονείρων μου και των προγόνων μου, από την πλευρά της μαμάς, απόλαυσα αυτό το απλό φαγάκι που γίνεται εύκολα και είναι εντυπωσιακό!

Γράφει: Matia Gr
Πατλιτσάν κιοφτέ, της Παρασκευής
Υλικά:

200γρ. ψιλοκομμένο αρνάκι
1-2 μακρόστενες μελιτζάνες μεγάλες
1 καυτερή πιπεριά
1 γλυκιά πιπεριά
1 ντομάτα roma
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε την μελιτζάνα σε έξη κομμάτια πάχους δυο χοντρών δακτύλων. Πλάθουμε το ψιλοκομμένο αρνάκι σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Παίρνουμε μια σιδερένια σούβλα και περνάμε ένα κομμάτι μελιτζάνας, ένα κεφτεδάκι, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Όλα ψήνονται στα κάρβουνα, και οι πιπεριές μας και η ντοματούλα. Όταν ψηθούν τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα διακοσμώντας τα με τις ψημένες πιπεριές και ντοματούλα και ένα μικρο κομμάτι ξερό κρεμμύδι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το πιάτο μας. Σερβίρεται με πιτούλα λεπτή, γιοφκά.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.