
1 κιλό πιπεριές
1 κιλό ντομάτες ώριμες
Αλάτι, ξύδι
1 κύβος λαχανικών
2 – 4 κουταλιές ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Ψήνουμε σε σχάρα στο φούρνο τις πιπεριές (αν αυτό δεν είναι δυνατό τις βράζουμε) μέχρι να μαραθούν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και όλα τα σπόρια τους και τις ραντίζουμε με αλάτι και ξύδι. Στον τρίφτη του τυριού (στο οβάλ) τρίβουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε με τον κύβο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνουν πολτός. Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, αφήνοντάς τα όλα στη φωτιά να πάρουν δύο βράσεις.