Πράσα με ρύζι .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πράσα με ρύζι

Για να μην σας πιάσουν στα πράσα καθώς θα κολατσίζετε κρυφά από την κατσαρόλα, φροντίστε να βάλετε αξιόλογες ποσότητες εξ αρχής από αυτό το φαγητό στο πιάτο σας. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και μπορείτε να το απολαύσετε ακόμα και τις ημέρες που νηστεύετε!

Γράφει: Matia Gr
Πράσα με ρύζι
Υλικά:

1 κιλό πράσα
1 κούπα ρύζι
3 καρότα
2 μικρά ξερά κρεμμύδια
Το χυμό μισού λεμονιού
Μια πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και 2 κούπες βραστό νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και με καπακωμένη κατσαρόλα προσέχοντας να μην μείνει χωρίς υγρά (τα πράσα κολλάνε πολύ εύκολα). Ξεπλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας χωρίς να ανακατέψουμε. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε πάνω του την κατσαρόλα μας καπακωμένη. Σε δέκα λεπτά τα πράσα με ρύζι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.