Πράσα ογκρατέν .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πράσα ογκρατέν

Μια εξαιρετική συνταγή με πράσα, τυριά, μπέικον και αυγά. Είναι πεντανόστιμη… δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Πράσα ογκρατέν
Υλικά:

1 1/2 κιλό πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
6 λωρίδες μπέικον
1 κεσεδάκι κότατζ τσίζ (cottage cheese)
200γρ. τυρί φέτα τριμμένη
8 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε το κότατζ τσιζ. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μαζί με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο βούτυρο προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι προσθέτοντας το τυρί κότατζ. Προσθέτουμε στα πράσα το τυρί φέτα και απομακρύνουμε από τη φωτιά αφήνοντας τα λαχανικά μας να χλιάνουν.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και στρώνουμε πάνω του το μείγμα με τα πράσα. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι τα πράσα ογκρατέν να ροδοκοκκινήσουν. Αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.