Σκόρδο ψημένο στο φούρνο .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σκόρδο ψημένο στο φούρνο

Φτιάξτε ψητό στο φούρνο σκορδάκι, με ελαιόλαδο και αλατάκι, και συνοδέψτε τις μακαρονάδες σας ή απολαύστε το πάνω σε ζεστό ψωμί!

Γράφει: Matia Gr
Σκόρδο ψημένο στο φούρνο
Υλικά:

1 κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε τις εξωτερικές φλούδες του σκόρδου έτσι ώστε να φαίνονται οι σκελίδες του μία μία ξεχωριστά. Κόβουμε λίγο από το πάνω μέρος του σκόρδου ώστε οι σκελίδες να είναι όλες ανοικτές από πάνω. Ανοίγουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και πάνω του βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο όπως είναι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι. Τυλίγουμε καλά το αλουμινόχαρτο ώστε να καλύψει πλήρως το σκόρδο, το τοποθετούμε μέσα σε ένα πήλινο ή άλλο μικρό σκεύος και το ψήνουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να νιώσουμε πως οι σκελίδες του έχουν εσωτερικά μαλακώσει καλά. Αφήνουμε το κεφάλι του σκόρδου να κρυώσει αρκετά και στη συνέχεια ξεχωρίζουμε μία μία τις σκελίδες πιέζοντας ή με ένα πιρούνι βγάζουμε το ψημένο σκόρδο από τις φλούδες του.
Είναι υπέροχο με ζεστό χωριάτικο ψωμί, ή για συνοδεία στις μακαρονάδες μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.