1 κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε τις εξωτερικές φλούδες του σκόρδου έτσι ώστε να φαίνονται οι σκελίδες του μία μία ξεχωριστά. Κόβουμε λίγο από το πάνω μέρος του σκόρδου ώστε οι σκελίδες να είναι όλες ανοικτές από πάνω. Ανοίγουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και πάνω του βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο όπως είναι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι. Τυλίγουμε καλά το αλουμινόχαρτο ώστε να καλύψει πλήρως το σκόρδο, το τοποθετούμε μέσα σε ένα πήλινο ή άλλο μικρό σκεύος και το ψήνουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να νιώσουμε πως οι σκελίδες του έχουν εσωτερικά μαλακώσει καλά. Αφήνουμε το κεφάλι του σκόρδου να κρυώσει αρκετά και στη συνέχεια ξεχωρίζουμε μία μία τις σκελίδες πιέζοντας ή με ένα πιρούνι βγάζουμε το ψημένο σκόρδο από τις φλούδες του.
Είναι υπέροχο με ζεστό χωριάτικο ψωμί, ή για συνοδεία στις μακαρονάδες μας.