Σνακ ρυζιού με γιαούρτι .: Σνακ .: Ματιά
 

Σνακ ρυζιού με γιαούρτι

Είναι ελαφρύ, υγιεινό, φτιάχνεται πολύ γρήγορα και θα σας κόψει την πείνα όποτε αυτή εμφανιστεί με απειλητικές διαθέσεις.

Γράφει: Matia Gr
Σνακ ρυζιού με γιαούρτι
Υλικά:

1 κούπα ρύζι
1/2 κιλό γιαούρτι

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε με νερό καλά το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει τόσο νερό όσο προτείνει η συσκευασία του ρυζιού που επιλέξατε (περίπου 2 με 2 1/2 κούπες για κάθε κούπα ρυζιού). Όταν το νερό μας ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα στο ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, καπακώνουμε το κατσαρολάκι μας και το αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι μας να γίνει σπυρωτό.
Όταν κρυώσει το ρύζι μας το αναμιγνύουμε με στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό της σαλάτας ή των λαχανικών μας. Είναι νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.