Σουφλέ σπανάκι .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Σουφλέ σπανάκι

Το σουφλέ σπανάκι είναι μια πολύ νόστιμη και ενδιαφέρουσα συνταγή. Ρίξτε της μια ματιά, μαγειρέψτε την και καλή σας όρεξη

Γράφει: Matia Gr
Σουφλέ σπανάκι
Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
3 φλιτζάνια τυρί φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Ψωμί του τοστ
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Βουτυρώνουμε φέτες ψωμιού του τοστ από τι μια πλευρά και τις στρώνουμε έτσι ώστε η βουτυρωμένη πλευρά να είναι από κάτω σε ένα μεγάλο πυρέξ. Στη κατσαρόλα που έχουμε το σοταρισμένο σπανάκι και αφού έχει κρυώσει κάπως, ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Το μείγμα αυτό το αδειάζουμε και το στρώνουμε στο πυρέξ. Ψήνουμε το σουφλέ στους 130 βαθμούς έως ότου ροδοκοκκινίσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.