Σούπα αυγολέμονο με μυρωδικά .: Σούπες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σούπα αυγολέμονο με μυρωδικά

Μια νόστιμη σουπίτσα αυγολέμονο για τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο!

Γράφει: Matia Gr
Σούπα αυγολέμονο με μυρωδικά
Υλικά:

2 1/2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
1/2 κούπα κριθαράκι
2 αυγά
2 στήμονες (κλωστές) σαφράν
1 λεμόνι (και τη φλούδα του)
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό του κοτόπουλου και μέσα του ρίχνουμε ένα κομμάτι φλούδα από το λεμόνι, τον κρόκο (σαφράν) και το δαφνόφυλλο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα βράζουμε για δέκα λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη για πέντε λεπτά της ώρας. Στη συνέχεια αφαιρούμε την φλούδα του λεμονιού και το φύλλο δάφνης. Σε ένα μπωλ βάζουμε το χυμό του λεμονιού και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε και χτυπάμε τα αυγά και κάνουμε αυγολέμονο. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα μας, την ξανανεβάζουμε στη φωτιά για λίγα λεπτά, αλατίζουμε και τέλος απομακρύνουμε και σερβίρουμε σε μπωλ σούπας. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.