Σούπα με μπακαλιάρο αλμυρό, του Ευάγγελου .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σούπα με μπακαλιάρο αλμυρό, του Ευάγγελου

Υλικά: 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο Νορβηγίας 4 πατάτες 3 – 4 καρότα 1 ματσάκι σέλινο 3 κρεμμύδια 2 κολοκυθάκια μικρά 2 ντομάτες ώριμες Λίγο άνηθο Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Παίρνουμε ένα μπακαλιάρο Νορβηγίας 1 […]

Γράφει: Matia Gr
Σούπα με μπακαλιάρο αλμυρό, του Ευάγγελου
Υλικά:

1 1/2 κιλό μπακαλιάρο Νορβηγίας
4 πατάτες
3 – 4 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
3 κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια μικρά
2 ντομάτες ώριμες
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα μπακαλιάρο Νορβηγίας 1 1/2 του κιλού και αφού τον κόψουμε με ένα ψαλίδι κουζίνας σε κομμάτια, τον βάζουμε να ξαλμυρίσει για 30 ώρες. Έχουμε τα παρακάτω υλικά για την σούπα μας: 4 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, 3-4 καρότα κομμένα σε μικρά κομματάκια, 1 ματσάκι σέλινο κομμένο, 3 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια, 2 κολοκυθάκια μικρά, 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε μικρά κομμάτια, λίγο άνηθο "προαιρετικά". Όλα τα παραπάνω υλικά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 4 κουταλιές λάδι για να βράσουν. Αφού βράσουν όλα τα υλικά μας και αφού ο μπακαλιάρος μας έχει ξαλμυρίσει ρίχνουμε τα κομμάτια του στην κατσαρόλα. Από την ώρα που θα ρίξουμε τον μπακαλιάρο τον βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι αν δεν έχει ξαλμυρίσει καλά ο μπακαλιάρος. Καλή σας όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Σαπουνάς Ευάγγελος, από την Τσαριτσάνη Λάρισας, και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.