Τηγανίτες με άρωμα λεμονιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τηγανίτες με άρωμα λεμονιού

Φτιάξτε λαχταριστές τηγανίτες με άρωμα λεμονιού (ή πορτοκαλιού) ακολουθώντας τα βήματα αυτής της πολύ εύκολης συνταγής.

Γράφει: Matia Gr
Τηγανίτες με άρωμα λεμονιού
Υλικά:

1 φάριν απ
1/2 κουταλάκι αλάτι
Λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι ή ζάχαρη, καρύδια, σουσάμι ή ότι άλλο θέλουμε για πασπάλισμα
Κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτοντας σιγά σιγά χλιαρό νερό (περίπου 2 1/2 ποτήρια) ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει ένας χυλός παχύρευστος. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις γίνει αυτό με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές χυλό στο τηγάνι και τις αφήνουμε να ροδίσουν. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά την κάθε τηγανίτα μας και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή μέλι κτλ και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγη κανέλα. Τις τηγανίτες επίσης μπορούμε να τις φάμε πασπαλίζοντάς τες με τυρί που λιώνει ή μυζήθρα. Είναι πολύ νόστιμες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.