Τηγανίτες παραδοσιακές .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τηγανίτες παραδοσιακές

Παραδοσιακές τηγανίτες εύκολα και γρήγορα. Με την συνταγή αυτή θα εισπράξετε πολλά βλέμματα ικανοποίησης και φιλιά, κυρίως από τα μικρότερα μέλη της οικογένειας!

Γράφει: Matia Gr
Τηγανίτες παραδοσιακές
Υλικά:

6 κούπες αλεύρι
5 κούπες νερό
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη ή μέλι
Καρύδια και κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό μέχρι να γίνει χυλός. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε με το κουτάλι χυλό μέσα στο καυτό λάδι και μόλις οι τηγανίτες μας ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρίζουμε να τηγανιστούν κι από την άλλη. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τις τηγανίτες μας με ζάχαρη, κανέλα ή τις περιχύνουμε με μέλι και καρύδια. Είναι πεντανόστιμες και τα παιδιά ξετρελαίνονται με αυτό το παραδοσιακό γλυκό που γίνεται με λίγα υλικά και πολύ γρήγορα και εύκολα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.