Καλαματιανές δίπλες μοναστηριακές παραδοσιακές, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καλαματιανές δίπλες μοναστηριακές παραδοσιακές, από τον Γέροντα Παρθένιο

Καλαματιανές δίπλες μοναστηριακές παραδοσιακές, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΔΙΠΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΔΙΠΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σόδα
Λίγο αλάτι
Υλικά για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο
Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ξύλο κανέλλας
Υλικά για το τέλος:
Καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αυγά μας, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τα χτυπάμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη. Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη σόδα και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάκτυλά μας. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 10 λεπτά. Κατόπιν απλώνουμε με τη μηχανή λεπτό φύλλο, όπως βλέπετε στο βίντεο. Έχουμε ήδη βάλει να κάψει το λάδι σε μια κατσαρόλα και κομμάτι κομμάτι φύλλου το ρίχνουμε στο λάδι και με δύο πιρούνια το διπλώνουμε. Βάζουμε τις δίπλες σε σουρωτήρι να στραγγίξουν το πολύ λάδι.
Έχουμε φτιάξει το σιρόπι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Βουτάμε κάθε δίπλα στο σιρόπι και κατόπιν τη βάζουμε στο σκεύος που θα τις σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με το καρύδι και απολαμβάνουμε γνήσιες καλαματιανές δίπλες της κυρά Ρίας!

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.