Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σόδα
Λίγο αλάτι
Υλικά για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο
Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ξύλο κανέλλας
Υλικά για το τέλος:
Καρύδια κοπανισμένα
Σπάμε τα αυγά μας, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τα χτυπάμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη. Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη σόδα και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάκτυλά μας. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 10 λεπτά. Κατόπιν απλώνουμε με τη μηχανή λεπτό φύλλο, όπως βλέπετε στο βίντεο. Έχουμε ήδη βάλει να κάψει το λάδι σε μια κατσαρόλα και κομμάτι κομμάτι φύλλου το ρίχνουμε στο λάδι και με δύο πιρούνια το διπλώνουμε. Βάζουμε τις δίπλες σε σουρωτήρι να στραγγίξουν το πολύ λάδι.
Έχουμε φτιάξει το σιρόπι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Βουτάμε κάθε δίπλα στο σιρόπι και κατόπιν τη βάζουμε στο σκεύος που θα τις σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με το καρύδι και απολαμβάνουμε γνήσιες καλαματιανές δίπλες της κυρά Ρίας!
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!