Τουρλού .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Τουρλού

Υλικά: 4 πατάτες 3 μελιτζάνες τσακώνικες 2 πράσινες πιπεριές κέρατο 2 πράσινες πιπεριές στρογγυλές 4 κολοκυθάκια 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα 2 κονκασέ ντοματάκια ή 1 κιλό ντομάτες ώριμες 3 κρεμμύδια Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο Εκτέλεση: […]

Γράφει: Matia Gr
Τουρλού
Υλικά:

4 πατάτες
3 μελιτζάνες τσακώνικες
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 πράσινες πιπεριές στρογγυλές
4 κολοκυθάκια
1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα
2 κονκασέ ντοματάκια ή 1 κιλό ντομάτες ώριμες
3 κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα ζαρζαβατικά. Τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι και 3-4 κάθετες λεπτές λωρίδες απ’ την φλούδα τους. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Βγάζουμε τα κοτσάνια και τα σποράκια από τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε στη μέση (κατά πλάτος). Στίβουμε τις μελιτζάνες, τις περνάμε από λίγο νερό, ξαναστίβουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τέλος κόβουμε σε μέτρια κομμάτια όλα τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά, ανακατεύοντάς τα για να σοταριστούν κι αυτά. Μετά ρίχνουμε μέσα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τον μαϊντανό. Προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε το τουρλού μας σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.