Τραγανή παστουρμαδόπιτα .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Τραγανή παστουρμαδόπιτα

Με την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά, αυτή η τραγανή πίτα θα σας ενθουσιάσει!

Γράφει: Matia Gr
Τραγανή παστουρμαδόπιτα
Υλικά:

1 φύλλο κρούστας
3 ντομάτες
4 πιπεριές (2 πράσινες και 2 κόκκινες, μεγάλες όλες τους)
10 φέτες παστουρμά
2 – 3 κούπες σκληρά κίτρινα τυριά
Λίγο σιμιγδάλι
Βούτυρο
Σουσάμι άσπρο
Σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τις φέτες του παστουρμά το τσιμένι (την πάστα που έχει γύρω γύρω) αν θέλουμε να γίνει λίγο πιο ελαφριά στη μυρωδιά η πίτα μας. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (όχι πολύ μεγάλο). Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω του βουτυρώνοντάς τα ένα ένα τα μισά συν ένα φύλλα του πακέτου. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι να έχει παντού. Απλώνουμε μπόλικο κίτρινο τριμμένο τυρί και πάνω του στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και αφαιρούμε όλα τους τα σπόρια. Τις στρώνουμε πάνω στον παστουρμά. Από πάνω απλώνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένα κίτρινα τυριά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα βουτυρωμένα και αφού βουτυρώσουμε και το τελευταίο κόβουμε την παστουρμαδόπιτα σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Η μυρωδιά και η γεύση της θα σας συναρπάσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.