Φακές .: Όσπρια .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φακές

Υλικά: 1 σακουλάκι φακές (500γρ.) 2-3 κρεμμύδια 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 φύλλο δάφνης Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι 1 ντοματάκι κονκασέ (προαιρετικά) Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις φακές από ξένα σώματα που μπορεί να υπάρχουν. Απλώνουμε δηλαδή τις […]

Γράφει: Matia Gr
Φακές
Υλικά:

1 σακουλάκι φακές (500γρ.)
2-3 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 ντοματάκι κονκασέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις φακές από ξένα σώματα που μπορεί να υπάρχουν. Απλώνουμε δηλαδή τις φακές σε μια καθαρή περιοχή του τραπεζιού μας και σιγά σιγά κοιτάζοντας προσεκτικά με τα δάχτυλά μας σπρώχνουμε τις καθαρές φακές στην άκρη. Πετάμε μικρές πετρούλες κ.τ.λ. που μπορεί να βρεθούν. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τις φακές και τις ξεπλένουμε καλά με νερό κάτω από τη βρύση. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου δύο λίτρα νερό, το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο (κομμένο ή ολόκληρο) και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τις φακές και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Όταν αρχίσουν να χυλώνουν προσθέτουμε αν θέλουμε το κονκασέ ντομάτας και βράζουμε για λίγη ώρα ακόμη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.