Χάμπουργκερ με μανιτάρια .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χάμπουργκερ με μανιτάρια

Αν είστε μανιταροφάγος σας έχουμε μια συνταγή για το El Dorado της γεύσης, σε μορφή χάμπουργκερ! Ανακαλύψτε το…

Γράφει: Matia Gr
Χάμπουργκερ με μανιτάρια
Υλικά:

6 ψωμάκια για χάμπουργκερ
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κεσεδάκι μανιτάρια φρέσκα (250γρ.)
30γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
6 φέτες τυρί έμενταλ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλάκια worcestershire sauce
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Στο μούλτι κόβουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Κόβουμε σε φετούλες τα φρέσκα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα μανιτάρια σε σκόνη, το πιπέρι, το αλάτι και την σάλτσα γουρστερσάιαρ και τα αναμειγνύουμε καλά. Φτιάχνουμε 6 μπιφτέκια με τον κιμά μας και τα ψήνουμε στη σχάρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν για δυο τρία λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν καλά τα κρεμμύδια. Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια μας και ψήνουμε την εσωτερική τους πλευρά στη σχάρα. Βάζουμε τα μπιφτέκια μέσα στα ψωμάκια, το έμενταλ και προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών. Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε αυτά τα χάμπουργκερ που είναι ο παράδεισος του κάθε μανιταροφάγου!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.