Χόρτα Γιαχνιστά του μπαμπά .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χόρτα Γιαχνιστά του μπαμπά

Υλικά: 1 κιλό χόρτα του βουνού (όχι πικρά π.χ. καυκαλήθρες) 4 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά Αλάτι Λίγο πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα μας και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν πάρα πολύ […]

Γράφει: Matia Gr
Χόρτα Γιαχνιστά του μπαμπά
Υλικά:

1 κιλό χόρτα του βουνού (όχι πικρά π.χ. καυκαλήθρες)
4 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
Αλάτι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα μας και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά για να μην έχει πάρα πολύ ζουμί το φαγητό μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου κομμένες σε σχετικά μεγάλες ροδέλες. Μόλις τσιγαριστούν βάζουμε και τα χόρτα μας και ανακατεύουμε καλά. Δεν προσθέτουμε νερό αλλά ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξει το φαγητό μας και περιμένουμε να βγάλουν τα χόρτα τα δικά τους υγρά. Σε τρία τέταρτα περίπου τα γιαχνιστά χόρτα είναι έτοιμα. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας και γίνονται μέλι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.