Χοιρινό με λάχανο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Χοιρινό με λάχανο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Χοιρινό με λάχανο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Χοιρινό με λάχανο, από τον Γέροντα Παρθένιο
Χοιρινό με ψητό λάχανο από τον πατέρα ΠαρθένιοΧοιρινό με ψητό λάχανο από τον πατέρα Παρθένιο

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό
1 λάχανο μεσαίο
3 ντομάτες τριμμένες
5-6 κλωνάρια σέλερι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, τα σκόρδα, λίγο ελαιόλαδο, λίγο χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να καψαλιστεί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε το χοιρινό μας. Προσθέτουμε πιπέρι, το σέλερι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με πάπρικα και κρασί. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για σαράντα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάχανο, την πάπρικα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνει το φαγητό μας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.