2 1/2 – 3 κούπες αλεύρι
3 αυγά
1 φλιτζανάκι λικέρ μαστίχα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ζάχαρη
Κανέλα
Υλικά για το μέλωμα:
1 κούπα μέλι
1/2 κούπα νερό
Καρύδια χοντροκομμένα
Χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Αφού τα ανακατέψουμε καλά με το χέρι, ανοίγουμε μια γουβίτσα στο κέντρο του. Ρίχνουμε σε αυτή τη γουβίτσα το μείγμα από το μίξερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ξεκινάμε με 2 1/2 κούπες αλεύρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο. Στόχος μας είναι να έχουμε μια ζύμη σφιχτή. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Μετά την ξαναζυμώνουμε λίγο και με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου 4ων εκατοστών. Με αυτές τις λωρίδες φτιάχνουμε σχεδιάκια όπως κύκλους φιόγκους ή καρδούλες. Σε μια κατσαρόλα με πολύ λάδι τηγανίζουμε τις δημιουργίες μας έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει τα λάδια. Σειρά έχει το σιρόπι με το οποίο θα περιχύσουμε τις δίπλες. Αυτό φτιάχνεται πολύ εύκολα αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσουμε το μέλι με το νερό και να το ξαφρίσουμε λίγο στην αρχή του βρασμού του. Καθώς βράζει το σιρόπι βουτάμε μέσα του τις δίπλες λίγες λίγες και όταν τις βγάλουμε τις πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα καρύδια.