Εύκολες σαλάτες εποχής, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εύκολες σαλάτες εποχής, από τον Γέροντα Παρθένιο

Εύκολες σαλάτες εποχής, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΣΑΛΑΤΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Ρόκα κόκκινη
Ραπανάκια
Ντοματίνια
Σκόρδο
Μπαλσάμικο ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Παντζάρια
Γιαούρτι
Ξύδι
Καρύδια
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη μπασίνα κόβουμε με τα χέρια μας την ρόκα. Κόβουμε μέσα ραπανάκια σε μικρά κομμάτια και ντοματίνια το ίδιο κομμένα. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα προσθέτοντας λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο μπαλσάμικο ξύδι.
Για τη δεύτερη σαλάτα, βράζουμε τα παντζάρια και τα χόρτα τους. Σε μια μπασίνα κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τους βολβούς από τα παντζάρια. Προσθέτουμε μπόλικο σκορδάκι, αλατάκι και μια σάλτσα που έχουμε φτιάξει από γιαούρτι, ξύδι και ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και λίγο καρύδι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα μερικά από τα βρασμένα φύλλα των παντζαριών και συμπληρώνουμε με την παντζαροσαλάτα μας, πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.