Γαύρος μαρινάτος, της Λιλίκας .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γαύρος μαρινάτος, της Λιλίκας

Γαύρος σκορδο-ριγανο-μπουκοβο-μπαχαρω-μαρινατος! Μπήκε στο λάδι του! Τρεις μέρες ακόμα αναμονή να πάρει τα αρώματα του και έτοιμος! Ο πιο νόστιμος συνοδός! Βήμα βήμα η εκτέλεση!

Γράφει: Λιλίκα
Γαύρος μαρινάτος, της Λιλίκας
Υλικά:

Γαύρος
Αλάτι χοντρό
Ξύδι λευκό
Σκόρδο
Ρίγανη
Μπαχάρι
Πορτοκάλια
Μπούκοβο
Σέλινο
Σελινόριζα
Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Αγοράζουμε όσο γαύρο θέλουμε και τον φιλετάρουμε. Τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό να φύγουν τα αίματα. Τον αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε ένα πλατύ τάπερ ρίχνουμε κάτω αρκετό χοντρό αλάτι, στρώνουμε το γαύρο με το ψαχνό από κάτω. Σε κάθε στρώση αλατίζουμε. Αφού τελειώσουμε με τα ψαράκια ρίχνουμε λευκό ξύδι μέχρι επάνω. Καπακώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο τρεις μέρες… που και που το κουνάμε.
Μετά το πέρας των τριών ημερών, αδειάζουμε σε τρυπητό τα ψαράκια και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας ή σε μια βαμβακερή πετσέτα και ταμπονάρουμε να φύγουν τα υγρά. Παίρνουμε τα ψαράκια τα βάζουμε σε βαζάκια με ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, λίγη ρίγανη, μπαχάρι σε κόκκους, φλούδες πορτοκαλιού, γλυκό μπούκοβο, σέλινο και σελινόριζα. Συμπληρώνουμε ηλιέλαιο στα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο δύο μήνες, αν και δεν νομίζω να αντέξει τόσο γιατί θα φαγωθεί!
Αν θέλουμε τον φτιάχνουμε ρολλάκια ή κανονικό.

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.