Γίγαντες με άνηθο και μέλι, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γίγαντες με άνηθο και μέλι, από τον Γέροντα Παρθένιο

Γίγαντες με άνηθο και μέλι, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. φασόλια γίγαντες
4-5 καρότα
3-4 κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 πράσα
3-4 ντομάτες
1 πορτοκαλί
Λίγο άνηθο
2 κ.σ. μέλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Έχουμε μουλιάσει τους γίγαντες στο νερό από βραδύς. Βράζουμε τους γίγαντες για είκοσι περίπου λεπτά, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Κόβουμε τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες. Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τα περνάμε απαλά από το μπλέντερ. Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι, τον άνηθο και ελαιόλαδο. Στύβουμε το πορτοκάλι μας και βάζουμε και λίγη φλούδα. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο. Όταν μαγειρευτεί, σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.