Κεφτεδάκια μπρόκολου με τυρί .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Κεφτεδάκια μπρόκολου με τυρί

Μοναδικά κεφτεδάκια μπρόκολου με τυρί, που σερβίρονται συνοδεύοντας σαλάτα, ρύζι, ζυμαρικά, κρέας και πουλερικά. Επίσης είναι πεντανόστιμα να τα πλάσετε σαν πλακέ κεφτεδάκια για να τα βάζετε μέσα σε σάντουιτς.

Γράφει: Matia Gr
Κεφτεδάκια μπρόκολου με τυρί
Υλικά:

2 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
2 αυγά
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
4 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών cajun ή Καζούν – Κρεόλ
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κάνουμε στον ατμό το μπρόκολο στον φούρνο μικροκυμάτων (δείτε πως εδώ) και το περνάμε από το μούλτι. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το μπρόκολο, το αλεύρι αμυγδάλου, τον μαϊντανό, τα τυριά, τα αυγά, τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Λαδώνουμε ελαφρά το χαρτί. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα μας και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.