Κεφτέδες από φακές - Φακοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Κεφτέδες από φακές – Φακοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κεφτέδες από φακές – Φακοκεφτέδες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Γέροντας Παρθένιος
Κεφτέδες από φακές – Φακοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ 1ο (Β' ΜΕΡΟΣ) ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ 1ο (Β’ ΜΕΡΟΣ) ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

200γρ. φακές κόκκινες ή κανονικές
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι όσο πάρει
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο
Σάλτσα άγριου σκόρδου

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές μας με σκέτο μπόλικο νεράκι και όταν μαγειρευτούν τις σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τις φακές. Από το μπλέντερ περνάμε το σκόρδο και το κρεμμύδι απαλά, και τα προσθέτουμε στο μπωλ. Ρίχνουμε επίσης μπούκοβο, πάπρικα, κύμινο, πιπέρι, αλάτι, μπέικιν, αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι έχουμε βάλει το λάδι μας να κάψει. Πλάθουμε τους φακοκεφτέδες μας και τους τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Όταν τηγανιστούν τους αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγη σάλτσα άγριου σκόρδου, που την έχουμε φτιάξει λιώνοντας στο μπλέντερ άγρια σκόρδα μαζί με ελαιόλαδο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.