Κέικ μήλου με κανέλα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κέικ μήλου με κανέλα

Ο συνδυασμός μήλου και κανέλας είναι ένας από τους πλέον ακαταμάχητους συνδυασμούς στα γλυκά! Απολαύστε το πάντρεμα αυτών των δύο υλικών σε ένα λαχταριστό σπιτικό κέικ.

Γράφει: Matia Gr
Κέικ μήλου με κανέλα
Υλικά:

2 μήλα
1 1/2 κούπα αλεύρι + λίγο ακόμη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο (1/2 πακέτο) + λίγο ακόμη
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια στενόμακρη φόρμα του κέικ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια μήλου και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας με την σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και το στρώνουμε απαλά με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ώστε να γίνει ισόπαχο (προσοχή δεν πιέζουμε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για πενήντα λεπτά με μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να απολαύσουμε ένα απίστευτα μυρωδάτο και σπιτικό κέικ με μήλο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.