Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια (quiche lorraine) .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια (quiche lorraine)

Υλικά για τη γέμιση: 2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια 1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά 4 αυγά 250ml κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές βούτυρο 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Προετοιμάζουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια (quiche lorraine)
Υλικά για τη γέμιση:

2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
4 αυγά
250ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε τη Ζύμη Κις σύμφωνα με τη συνταγή που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδω!
Κατόπιν, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το στήθος κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μέσα τσιγαρίζουμε για 8 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρνώντας τα απ’ όλες τις μεριές. Τα βγάζουμε και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τις φέτες των μανιταριών. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα μανιτάρια έτσι ώστε να πάνε παντού και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για τρία τέταρτα της ώρας περίπου στη μεσαία θέση του φούρνου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.