Κολοκυθόσουπα βελουτέ .: Σούπες .: Ματιά
 

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά: 1 1/2 κιλό κολοκύθα 3 πράσα 3 καρότα Λίγο τζίντζερ 1 λεμόνι Αλάτι χονδρό 150γρ. κρέμα γάλακτος Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο 2 κύβους νοστιμιάς Λίγη ζάχαρη Εκτέλεση: Κόβουμε την κολοκύθα […]

Γράφει: Matia Gr
Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Υλικά:

1 1/2 κιλό κολοκύθα
3 πράσα
3 καρότα
Λίγο τζίντζερ
1 λεμόνι
Αλάτι χονδρό
150γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
2 κύβους νοστιμιάς
Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κόβουμε την κολοκύθα μας σε μεγάλα κομμάτια, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και την αλείφουμε με ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο και την πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι χονδρό. Ψήνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας στον φούρνο στους 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Ωστόσο σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, το τζίντζερ ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε έντονα. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι, τους κύβους και ένα λίτρο περίπου βραστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια αφαιρούμε την φλούδα από τα κομμάτια της κολοκύθας και την πετάμε. Προσθέτουμε την κολοκύθα στην κατσαρόλα μας και βράζουμε όλα μαζί τα λαχανικά μας για ένα τέταρτο. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα λαχανικά μας στραγγισμένα σε μπλέντερ. Σερβίρουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.