Κοτόπιτα πανεύκολη .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κοτόπιτα πανεύκολη

Το λέει και το όνομα της. Φτιάξτε, ακολουθώντας την συνταγή αυτή, μια κοτόπιτα πεντανόστιμη και πανεύκολη στην παρασκευή της

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπιτα πανεύκολη
Υλικά:

1 φύλλο ζύμης για τάρτα
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο
1/4 κιλού τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 κιλού τριμμένα κίτρινα τυριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2-3 φέτες μπέικον
1 κουτάκι (200ml) κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομματάκια το βρασμένο κοτόπουλο και το μπέικον. Κόβουμε σε τετραγωνάκια τις πιπεριές (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε χρώμα πιπεριάς έχουμε ή μίξη αυτών). Σε ένα μπωλ βάζουμε το κοτόπουλο, το μπέικον και τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το φύλλο ζύμης για τάρτα και με ένα πιρούνι κάνουμε μερικές τρυπούλες. Χτυπάμε καλά το αυγό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υγρό μείγμα μας στο μπωλ με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο πυρέξ και το απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε στην χαμηλή θέση του φούρνου στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.