Κοτόπουλο british, της Θάλειας - Όλγας .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κοτόπουλο british, της Θάλειας – Όλγας

Το κοτόπουλο british είναι μια όχι και τόσο συνηθισμένη συνταγή για κοτόπουλο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο british, της Θάλειας – Όλγας
Υλικά:

1 κοτόπουλο στήθος φιλέτο σε κύβους
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κρασοπότηρο κρασί
2 πράσινες πιπεριές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτί μανιτάρια φρέσκα
1 μέτρια ντοματούλα σε κύβους
1 πρέζα εστραγκόν (τάραγκον σκόνη ή φύλλα)
Λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλου
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κονιάκ γύρω γύρω και το ανάβουμε με ένα σπίρτο. Μόλις σβήσει το τραβάμε από τη φωτιά και παίρνουμε το κοτόπουλο. Μέσα στο ζουμάκι ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και την ντοματούλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το εστραγκόν, το κρασί και ένα κύβο κότας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και να γίνει μελάτο και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά). Και το κοτόπουλο μπρίτις είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλαν η Θάλεια και η Όλγα, τις οποίες και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.