Κρουασάν με γέμιση μήλου, του Ορφέα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κρουασάν με γέμιση μήλου, του Ορφέα

Άλλη μια καταπληκτική συνταγή από τον καλό μας φίλο, τον μερακλή Ορφέα! Ευχαριστούμε πολύ! Μιαμ μιαμ!

Γράφει: Matia Gr
Κρουασάν με γέμιση μήλου, του Ορφέα
Συνταγή για 12 ατομικά κρουασάν
Υλικά γέμισης:

9 μήλα φιρίκια κομμένα στα 4 το κάθε ένα
Λίγο σπορέλαιο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση:

Καλό ανακάτεμα και ψήσιμο στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς να μαλακώσουν λίγο (γιατί μετά θα ψηθούν μαζί με τα κρουασάν και θα γίνουν σχεδόν σαν κρέμα). Βάζω από 3 κομματάκια σε κάθε κρουασάν.

Υλικά για κρουασάν:

1/2 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
125γρ. χλιαρό γάλα
3 αυγά
100γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

“Πιάνω” την μαγιά με το χλιαρό γάλα, λίγο αλεύρι και λίγο ζάχαρη (να την γλυκάνω)… το αφήνω περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει. Χτυπάω στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω το ξύσμα και την βανίλια και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνω το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνω. Τελευταίο ρίχνω σιγά – σιγά το λιωμένο βούτυρο ζυμώνοντας συνέχεια. Όσο περισσότερο το ζυμώνω τόσο πιο λείο γίνεται και στο ψήσιμο πιο αφράτο. Το αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και στην συνέχεια το χωρίζω σε 2 μέρη. Με τον μπλάστρη ανοίγω το κάθε ζυμάρι στρογγυλό στο μέγεθος πίτσας και το χωρίζω σε 6 μέρη. Βάζω από 3 μηλαράκια στο κάθε ένα και τα διπλώνω (τραβάω και λίγο την μυτούλα να μακρύνει). Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα βουτυρωμένη. Τα αφήνω να φουσκώσουν και τα αλείφω με αυγό να γυαλίσουν. Τα ψήνω στους 180 – 200 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο για 40 – 50 λεπτά. Γέμιση βάζουμε ότι θέλουμε. Εγώ τα πασπάλισα με άχνη και κανέλλα επειδή ταιριάζει με τα μήλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.