Κρουασάν σιροπιαστό με μυζήθρα από την Μαρία .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κρουασάν σιροπιαστό με μυζήθρα από την Μαρία

Ονειρεμένα σιροπιαστά κρουασάν με την συνταγή που μας έστειλε η Μαρία Παρασκευά. Δοκιμάστε τα με την πρώτη ευκαιρία!

Γράφει: Matia Gr
Κρουασάν σιροπιαστό με μυζήθρα από την Μαρία
Υλικά για την ζύμη:

1 φάκελο ξερή μαγιά
1 αυγό
1/2 κούπα λάδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα και εξτρά γάλα για άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση:
Μυζήθρα (ανθότυρο)
Ζάχαρη και κανέλα όση θέλετε
Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

Εκτέλεση:

Διαλύω στη 1 κούπα γάλα, αφού χλιαρίσει λίγο, τη μάγια και τη ζάχαρη καθώς και 2 κουταλιές από το αλεύρι και αφήνω ένα τέταρτο να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Σε λεκάνη ρίχνω λάδι, αυγό, το μίγμα της μαγιάς, αλεύρι και αλάτι. Ζυμώνω και αφήνω 15-20 λεπτά. Ανοίγω φύλλο στρογγυλό, το χωρίζω οριζόντια, μετά κάθετα και διαγώνια φτιάχνοντας 8 τρίγωνα. Τα γεμίζω με την γέμιση τα τυλίγω και τα αφήνω να ανεβούν σε ζεστό μέρος. Σε μπωλ βάζω λίγο γάλα, τα αλείφω και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βράζω πολύ καλά τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζω με κρύα τα κρουασάν και ζεστό σιρόπι.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.