Μακαρονάδα με αρακά και μπέικον, της Έλενας .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μακαρονάδα με αρακά και μπέικον, της Έλενας

Η Έλενα Φωτίου μας έστειλε μια λαχταριστή συνταγή για μακαρόνια με αρακά, μπέικον και κρέμα γάλακτος. Ρίξτε της μια ματιά και δοκιμάστε την με την πρώτη ευκαιρία

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάδα με αρακά και μπέικον, της Έλενας
Υλικά για 2 άτομα:

1/2 κουτιού μακαρόνια (όποιο είδος προτιμάτε)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (200-250ml)
1 με 2 ποτήρια αρακά (εξαρτάται από εσάς πόσο προτιμάτε)
Λίγες φέτες μπέικον
1 κύβο ζωμό από λαχανικά ή κότας (όποιο προτιμάτε)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε νερό αφού έχουμε διαλύσει μέσα τον κύβο ζωμού. Τα βγάζουμε από το νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε το μπέικον, αφού το έχουμε κόψει σε μικρές λωρίδες (χωρίς βούτυρο ή λάδι).
Προσθέτουμε τον αρακά και μετά την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση η κρέμα γαλάκτος. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και είναι έτοιμα!

Σημείωση: Η σάλτσα χρειάζεται μόνο 8-10 λεπτά για να ετοιμαστεί, άρα μπορείτε να βράζετε τα μακαρόνια και ταυτόχρονα να ετοιμάζεται την σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έλενα Φωτίου, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.