Μακαρονόπιττα, της Λέτας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Μακαρονόπιττα, της Λέτας

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο χωριάτικο 1 πακέτο μακαρόνια βίδες χρωματιστές 1 πακέτο λαχανικά κατεψυγμένα 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 300 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 250 γρ. τρία διαφορετικά τυριά τριμμένα 4-5 πιπεριές χρωματιστές […]

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονόπιττα, της Λέτας
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο χωριάτικο
1 πακέτο μακαρόνια βίδες χρωματιστές
1 πακέτο λαχανικά κατεψυγμένα
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
300 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
250 γρ. τρία διαφορετικά τυριά τριμμένα
4-5 πιπεριές χρωματιστές
1 πακέτο μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μισοβράζουμε τα μακαρόνια και τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τα τυριά, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.
Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας ή το ένα χωριάτικο φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας και κατόπιν τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας ή το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Αλείφουμε από πάνω με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τη συνταγή αυτή μας έστειλε η Λέτα Δικαιοφυλακος, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.